DN har fattat galoppen

Mina grannar läser Dagens Nyheter, här dimper Sydsvenskan ned i brevinkastet även om G-P numera går att få på morgnarna i Malmö. Jag nöjer mig inte med riksnyheter och resten kan jag ta till mig från webben. Jag träffade för övrigt Sydsvenskans Håkan Engström på Malmö Brygghus i måndags och resonerade med honom om smakerna i Möllan Porter, i ett inlägg i bloggen På tungan berättade han senare vad han tycker om den – och det gör han. Håkan deltog förra året i Sveriges Bryggradio när vi ville belysa just hur man beskriver öl och dess egenskaper. Hans beskrivning av Möllan Porter tycker jag är ett bra exempel på hur man kan använda helt vanlig svenska och associationer till upplevelser i stället för att prata om diacetyl, utjäsning och dimetylsulfid. ”Den doftar som när man öppnar en vakuumförpackning med hyfsat nymalt kaffe och kaffet slår upp i näsan.”

Nu var det dock DN som grannarna ringde på och tipsade om. Artikeln finns i skrivande stund inte på nätet men de hade generöst rivit ut uppslaget med den så riktiga rubriken – ”Solobryggeriet senaste öltrenden”. Författaren, Hans Kronbrink, som annars verkar rescensera musik och film hade träffat Fredrik Tunedal som ligger bakom nanobryggeriet PangPang. Artikelns fokus ligger på Systembolagets nya distributionsvillkor för lokala produkter, något som de senaste dagarna både hyllats och kritiserats.

Tyvärr verkar journalisten inte känna till Solobryggeriet ännu – inte konstigt eftersom Möllan Porter är släppt som månadsöl på Malmö Brygghus, bryggd där och lanserad i deras namn. Solobryggeriet är fortfarande mitt hobbyprojekt, en etikett att sätta på flaskor och fat jag brygger i lägenhetsköket på Möllan för att bjuda vänner på eller tävla med. Om det någonsin blir mer än så återstår att se, att ta steget från hobby till verksamhet är ett stort kliv och jag kan idag inte se någon ekonomi i det, hur spännande det än hade varit.

Oavsett vilket – DN:s rubriksättare eller journalisten själv tänkte precis som jag när jag valde namn på mitt bryggeri!

One response to “DN har fattat galoppen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *