Bakgrund

Solobryggeriet ligger mitt på Möllevången i Malmö. Jag brygger ett par gånger om året, mest för husbehov men även för att delta i tävlingar eller kunna ge bort till vänner. Kärnan i mitt ”bryggverk” är en 30-liters rostfri kittel från Humlegårdens Ekolager, jag tappar mest på fat.

Jag deltog regelbundet i Sveriges Bryggradio där vi filosoferade om allt med anknytning till öl. Jag dricker gärna välgjord öl på krogen eller vid en provning, t.ex. med Sällskapet Malte där jag är ordförande.

I mars 2015 tog jag nästa steg och grundade hotellbryggeriet Minus-1 tillsammans med sju andra hembryggare. Ölen vi turas om att brygga där kommer att servers på The Bishops Arms, Gustav Adolfs Torg.

2 responses to “Bakgrund

  1. Hej, jag har läst din fina pdf om bl.a. vattenbehandling.
    Förstår jag dig rätt att man ska tillsätta 1,1 g kalciumsulfat och 0,1 g magnesiumsulfat till 10 liter vatten innan man mäskar om man använder vattnet i Malmö (stad)?

    mvh,

    Bengt

  2. hej? har du lämnat minus-1? har ”hasse fasan” kommit i ditt ställe. svårt att veta på Bishop-arms vilket som är er öl. rulltrappan är det märket? eller andra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *